6 tekenen dat jij klaar bent voor je eigen paard

0
1762
eigen paard

Je droomt al jaren van je eerste eigen paard. Maar wanneer weet je nou of je er echt klaar voor bent? Check deze tekenen!

  1. Je hebt een lease-, verzorg-, of bijrijdpaard gehad
  2. Je hebt goede begleiding
  3. Je beseft dat je een paard voor de lange termijn hebt
  4. Je bent je bewust van je eigen rijkunsten
  5. Je wilt graag meer leren
  6. Je weet hoeveel een paard houden kost

verzorgpaar, bijrijdpaardJe hebt een lease-, verzorg-, of bijrijdpaard gehad

Wanneer je voor een langere tijd voor een paard hebt moeten zorgen, en het liefst ook in de winter, weet je hoe grote verantwoordelijkheid het is.De meeste mensen hebben als het –10 graden is  wat minder zin om hun paard te verzorgen dan met mooi weer. Het is dus aan te raden om dit allemaal al een keer te ervaren voor je je eigen paard koopt. Een eigen paard kost ook vaak meer tijd dan je verwacht. Als je al een tijd de volledige verzorging van een paard hebt moeten doen weet je beter wat een eigen paard allemaal inhoudt.

goede beglijding van het eigen paard

Je hebt goede begeleiding

Het is belangrijk dat je goede begeleiding krijgt in de zoektocht naar je eerste eigen paard. Iemand die veel verstand van paarden heeft maar ook weet wat bij jou past, zodat je zeker weten met een fijn eerste eigen paard thuiskomt. Als je dan eenmaal je eigen paard op stal hebt staan is het ook belangrijk dat je goede begeleiding bij de verzorging en training krijgt.

paard voor lange termijnJe beseft dat je een paard voor de lange termijn hebt

Soms is een paard lastig verder te verkopen en hiermee moet je rekening houden als je een paard aanschaft. Het is natuurlijk een hele verantwoordelijkheid. Je kunt bij wijze van spreke niet meer zomaar beslissen dat je morgen bijvoorbeeld wil gaan emigreren. Denk er ook over na wat voor gevolgen het heeft als jij bijvoorbeeld van baan of studie wisselt of gaat verhuizen.

bewust van je eigen rijkunstenJe bent je bewust van je eigen rijkunsten

Als je een eigen paard gaat kopen is het belangrijk om te weten welke paarden wel en niet bij je passen. Als jij bijvoorbeeld weinig ervaring hebt is het niet verstandig om een onbeleerde 3 jarige hengst te kopen. Weet wat je kunt en wat bij je past!

Je wilt graag meer lerenJe wilt graag meer leren

In paardenland ben je nooit uitgeleerd. Het is goed om je open te stellen en meer te leren over bijvoorbeeld paardenverzorging en het rijden. Je zult nog veel dingen tegen komen die je niet weet of waar je onzeker over bent. Daarvoor is goede begeleiding ook zo ontzettend belangrijk!

paard houden kostJe weet hoeveel een paard houden kost

Je hebt niet alleen stallings- en voerkosten ingecalculeerd maar je hebt ook een potje voor dierenarts, trainingen en andere (onvoorziene) kosten.

 

Ben jij klaar voor je eerste eigen paard? Vind dan nu je droompaard op http://www.ehorses.nl !

Wanneer vind jij dat je klaar bent voor een eigen paard? laat een reactie achter!