9 redenen waarom een paard kopen ontzettend stressvol kan zijn

0
1744

Soms is de zoektocht naar een paard ontzettend stressvol. Deze 9 redenen zullen vast erg herkenbaar zijn voor menig paardenkoper. Wil jij het al opgeven en in plaats van een paard kopen maar gewoon gaan tennissen?

Redenen:

verliefd op paard Het maakt niet uit hoeveel je te besteden hebt, meestal wordt je verliefd op het paard dat boven jouw budget ligt.

paard rijdenJe rijdt twee uur lang om een paard te bezichtigen en eenmaal daar zie je gelijk dat dit niet jouw toekomstige droompaard is.

publicumAls je aankomt op een stal kom je erachter dat het een manege is met tientallen schreeuwende kinderen en hun ouders. Iedereen komt ook nog eens kijken als jij het paard gaat proberen.

paard beschrijvingJe wordt er elke keer weer op gewezen dat mensen erg creatief zijn met de waarheid als ze hun paard beschrijven.

TijdAls je niet uit een paardenfamilie komt gaan je ouders stressen hoe je dit gaat redden met je tijd. Je moet nog wel genoeg tijd hebben voor je werk, studie, familie, vrienden etc. Ook vinden ze het ontzettend onverantwoordelijk dat je zomaar op een vreemd paard gaat zitten om ze te proberen.

paardJe vrienden zijn zo enthousiast dat ze je elk uur wel een aantal paarden doorsturen die of niet geschikt zijn of die je al tien keer hebt gezien.

stallJe bent al een kwartier aan het zoeken naar een stal in de middle-of-nowhere.

afkeuringJe hebt eindelijk je droompaard gevonden. Je staat met je trailer al klaar om hem mee naar huis te nemen. De dierenarts komt nog even keuren en dan wordt hij afgekeurd.

nieuwe huis voor paardSommige verkopers vinden een goed tehuis ontzettend belangrijk. Begrijpelijk natuurlijk, maar die vragenrondjes over jou en wat je het paard kunt bieden beginnen toch wel te vervelen.