De 5 overeenkomsten tussen een huis en een paard verkopen

0
638

Het zal je misschien verbazen, maar er zijn heel veel overeenkomsten tussen het verkopen van een huis en een paard. Ik kan het weten, want ik heb jaren als huizen- en paardenmakelaar gewerkt. Nu ben ik werkzaam als Country Manager bij ehorses en hierbij mijn 1ste blog. Veel plezier met lezen!

1. Verkoopklaar maken

? In het vastgoed is het verkoopklaar maken van een woning ‘’Home staging ‘’ heel gebruikelijk. Een verkoopstyliste maakt de woning klaar om verkocht te worden. Bij leegstaande woningen worden er vaak meubels gehuurd, zodat een potentiele koper een beter beeld bij het huis krijgt.

? In de paardenbranche is het ook aan te raden om je paard verkoopklaar te maken. Dit houdt in dat de paarden netjes getoiletteerd zijn, in goede conditie verkeren (dus niet moddervet) en goed opgevoed/ bereden zijn.

2. Goede presentatie

? Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Om er voor te zorgen dat jouw huis eruit springt is het van groot belang om professionele foto’s op internet te plaatsen en een goede beschrijving.

? Wanneer je je paard wilt verkopen is de presentatie ook erg belangrijk. Helaas heeft nog niet iedereen dat begrepen. Soms val ik bijna van mijn stoel van de super slechte verkoopfoto’s die ik op online aantref. Hier is nog een hoop winst te behalen. De oplossing is nabij, want binnenkort kun je je opgeven voor foto- en videodagen bij jou in de buurt. Een professionele fotograaf maakt goede verkoopfoto’s en een cameraman maakt een goed verkoopfilmpje van jouw paard. Ga voor meer informatie naar www.orangehors.nl.

3. Marketing

? Bijna iedereen kent de website Funda wel. Het is de website voor het verkopen en kopen van je huis. Daarnaast zie je dat veel makelaars gebruik van Facebook. Wanneer je als makelaar een woning op Funda plaatst, dan wordt deze automatisch doorgezet naar vele andere woningsites.

? Ook in de paardenhandel wordt er veel gebruik gemaakt van paardenverkoopwebsites en social media. ehorses is de grootste online paardenmarktplaats van Europa. Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om je advertentie vanaf ehorses, met 1 klik door te plaatsen naar andere verkoopsites, voor een maximaal bereik.

4. Vraag en aanbod

? Het gaat weer goed in het vastgoed, erg goed zelfs.
Het consumenten vertrouwen is toegenomen en mensen zijn massaal huizen aan het kopen. Door de crisis is er de laatste jaren weinig gebouwd, dus is de vraag groter dan het aanbod, met name in de grote steden.

? De paardenhandel zit na jaren van crisis ook weer in de lift. Er is veel vraag uit het buitenland naar goed geschoolde, gezonde en brave paarden. Onze KWPN’ers en Friese paarden zijn erg in trek. Ze worden o.a. verkocht naar landen als Amerika, Zweden, Mexico, Rusland en China.
Doordat er tijdens de crisis jaren minder is gefokt, is het aanbod afgenomen en is het moeilijker om goede paarden te vinden, die ook gezond en fijn te rijden zijn.

 5. Prijzen

? De gemiddelde huizenprijs is in 2016 met 4% gestegen ten opzichte van 2015. Dit is goed nieuws voor huiseigenaren. Het slechte nieuws is alleen dat de woningen in bijvoorbeeld Amsterdam niet meer te betalen zijn. Naast de hoge vraagprijzen is het ook heel gebruikelijk om meer te bieden dan de vraagprijs, anders gaat de woning zeker aan je neus voorbij.

? Er wordt ook weer geld verdiend in de paardenhandel! Na jaren van groot succes, stortte tijdens de crisis de handel volledig in. Veel mensen verkochten hun paarden, aangezien het t een dure hobby is. Door het grote aanbod en de afgenomen vraag naar paarden, kelderen de prijzen gigantisch. Veel paarden kon men aan de straatstenen niet meer kwijt, waardoor veel fokkers stopte of veel minder gingen fokken.                           Gelukkig ligt de crisis achter ons en worden de paarden weer voor goede prijzen verkocht.
Zo zijn er afgelopen jaar record omzetten gehaald op diverse veulen- en sportpaarden veilingen in Nederland! Wil jij ook geld gaan verdienen? Ga naar www.ehorses.nl en begin je eigen handelsstal. Veel succes!

Rosalie Kneijber
Country Manager ehorses