Een verzorgende spray voor vacht, manen en staart, Loos & Shine

0
1204

Loose & Shine, een verzorgende spray voor vacht, manen en staart, glanzend door de test gekomen.

Loose & Shine, het klinkt als een slogan.

Toen ik hoorde welke eigenschappen de Loose & Shine spray heeft, dacht ik, hebben ze dat ook niet voor mijn haar? Omdat mijn stalgenoot dit aan mij vroeg toen ik erover vertelde ben ik van mening dat ik het zo kan benoemen in mijn blog. Alleen al om de eigenschappen van de spray had het zomaar een slogan kunnen zijn van een exclusief kappersproduct. Ik zal jullie alvast verklappen, ik heb het ook op mijn eigen haar getest. En ook daar kwam het glanzend door de test! Voor wie dit wil zien, kijk hier naar de videobeelden van de test op mijn eigen haar.

Het product is er natuurlijk voor het paard.

De fabrikant van de verzorgende spray staat er bekend om, puur natuurlijke verzorgingsproducten te ontwikkelen. Een spray die ervoor zorgt dat de staart, manen en/of vacht gaan glanzen hadden ze niet in het programma. Doordat ze steeds meer vraag kregen naar zo’n product zijn ze gaan onderzoeken of ze zo’n product konden ontwikkelen. Maar het moest wel betaalbaar zou zijn, je koopt het voor slechts € 24,95. Zonder toevoeging van mogelijk schadelijke stoffen en toch moest het dat glanseffect kunnen realiseren. En dan zou deze spray ook nog een verzorgende eigenschap voor het haar moeten hebben.

Ze zijn hierin geslaagd.

Het is ze gelukt om een product samengesteld van onder andere koolzaadolie, zijde –proteïne en lavendel olie te ontwikkelen, dat de staart en manen makkelijk en snel ontklit. Maar hier stopt het nog niet. De Loose & Shine spray zorgt ook nog eens voor extra volume wat bij paarden met veel manen heel mooi oogt. Direct na gebruik zie je dit effect nog niet, maar circa 20 minuten later zie het wel. De spray laat niet zo’n glad laagje achter op het behandelde paard of op die spullen die je daarna in je handen pakt. Dit herkennen jullie vast wel. Die ene mestvork die je stalgenoot gebruikt heeft nadat ze haar paard met glansspray behandeld heeft. Dit blijf je soms dagen voelen.

We werden enthousiast tijdens het testen en gingen helemaal los.

Allereerst was ik heel nieuwsgierig of de spray naast al die werkingen ook nog zou kunnen reinigen. Zorro zijn staart(je) is wit uitgeslagen van het rollen in de bak. Ik pak de spray. Spray het product op de staart. Fijn de spray verneveld niet heel erg, de spray komt gericht op de haren terecht. Ik kam de staart door en tot mijn verbazing, is de staart niet meer wit maar glanzend zwart geworden!

Na behandeling

 

Testpaard Wytse, een Arabo – Fries, is het enige paard bij ons op stal met lange manen. En de eigenaar van Wytse gaf mij toestemming om Wytse als testpaard te gebruiken. Eigenlijk zeggen deze beelden meer dan al mijn woorden. Omdat je het soms niet alleen af kan, vroeg ik mijn vriendin of ze me wilde helpen met het maken van beelden en ook zij was heel erg enthousiast over het effect van de spray.

3 dagen nadat ik de spray bij Wytse gebruikt had, was nog steeds zichtbaar dat zijn manen meer volume hadden. De manen voelde ook nog steeds heel zacht en los aan. De glansfactor was ook nog steeds zichtbaar aanwezig. 6 dagen later was het effect op de manen minder maar volgens de verzorger voelde ze het effect nog wel steeds in het gedeelte van zijn staart dat ik behandeld had.

3 dagen na gebruik

Wat we tijdens het gebruik ondervonden.

Ikzelf ben erg gecharmeerd van de geur. Het is niet overheersend en is heerlijk fris. Terwijl ik persoonlijk niet van geur Lavendel houdt, stoor ik me niet aan de geur. Als je de spray op je paard spuit, plakt het een beetje. Je moet goed het product uitborstelen dan is dat gevoel weg. We waren erg blij met de reinigende werking die het heeft. De geur is niet overheersend dat de hele stal ernaar ruikt. We zijn erg enthousiast over het product! We werden zo enthousiast, dat we de spray direct op meer paarden zijn gaan testen. Dus bij ons op stal hebben alle paarden nu een Loose & Shine look, meer glans, mooiere kleur en met volume. Het is toch net een slogan voor een kappersproduct…..