Handig en efficiënt zoeken op ehorses

0
774

Met de aankoop van een paard vervullen veel mensen een lang gekoesterde droom. De aankoop van een paard vereist echter enige voorbereiding en belangrijke beslissingen die moeten worden genomen voor de aankoop van het paard. Hieronder zijn enkele tips vermeld.

De voorbereiding van de paardenaankoop

Nadat alle financiële aspecten zijn opgehelderd, rijst de fundamentele vraag wat het geschikte paard zou moeten zijn. Karakter en training maar ook leeftijd, hoogte en geslacht kunnen een rol spelen. De ruiter moet zijn capaciteiten en verwachtingen absoluut op realistische wijze beoordelen. Welke criteria meehelpen om te bepalen welk paard bij welke ruiter past, kunt u hier lezen.

Een heel groot aanbod – specifiek zoeken

De volgende stap is de zoekopdracht. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Of het nu gaat om een verkoop-vakblad, de verkoper om de hoek, een veiling of advertenties op internet, het is allemaal aan jou. De internetmarkt biedt in vergelijking met andere zoekopties het grote voordeel van vergelijkbaarheid met zich mee. Door dagelijkse nieuwe advertenties is deze markt nog steeds zeer actueel en biedt veel foto’s en video’s van de aangeboden paarden. Met respectabele fokkers kunnen paarden uit de eerste hand worden gekocht en kunnen paarden op veilingen worden geveild. Het voordeel van de veiling is dat de paarden allemaal op gezondheid getest en goedgekeurd zijn. Privé-aanbieders bieden klanten de mogelijkheid tot nadere informatie en proefafspraken. Over het algemeen wordt er in alle gevallen om meerdere informatie gevraagd wanneer iemand geïnteresseerd is in het paard.

Het verloop van de aankoop van het paard

Of het nu gaat om de printadvertentie of op de online paardenmarkt: het kopen van een paard moet altijd de volgende items bevatten:

Ontvangen van meer informatie, verduidelijken van open vragen

Dit kopje gaat over vragen met betrekking tot het karakter van het paard en zijn gezondheid. Exacte vragen over het opleidingsniveau en de manieren van omgaan met het paard kun je ten alle tijden aanvragen bij de verkoper. Ook kun je om meerdere foto’s en video’s vragen. Als het om een privéverkoop gaat, is de vraag naar de reden van verkoop ook de moeite waard. Een uitgebreid beeld van het paard is de beste voorbereiding voor de aanschaf van het paard. Zo vormt u een duidelijk beeld voordat er honderden kilometers gereden gaan worden.

Benoeming ter voorbereiding, desgewenst bij aankoopexamen

Zodra de afspraak voor het proces is geregeld en de richtlijnen zijn opgehelderd, kan de paardenkoper de omstandigheden van het paard op het terrein bekijken. Het loont om een neutrale adviseur, zoals de rij-instructeur, naar deze afspraak te vragen om een neutraal oordeel te vellen. Het paard moet worden getest in zijn disciplines – een springer moet zeker worden getest in een sprong. In geval van twijfel is de voorbereiding van een deskundig oordeel en een aankooponderzoek (AKU) redelijk. De kosten van de AKU liggen bij de klant, waarbij bij de verkoop van sportpaarden een bestaande AKU de regel is. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie tussen de verkoper en de koper heeft in elk geval zin om een eerlijke aankoop te doen. Indien nodig moet een nieuwe proefdatum worden overeengekomen om zeker te zijn.

.