In Ermelo staat een prachtige hippische accommodatie.

0
602

In Ermelo staat een prachtige hippische accommodatie, namelijk het Nationaal Hippisch Centrum. Zoek je op internet op Nationaal Hippisch Centrum staat er letterlijk dat dit het kloppende hart van paardensport en fokkerij is.

Alles wat je nodig hebt, is daar!

Alles wat je nodig hebt om de paardensport te beoefenen is daar! En er is nog veel meer! Na een flinke verbouwing kun je hier overnachten, vergaderingen organiseren, maar ook lekker eten in de brasserie. Er zijn meerdere rijbanen met bodems van ontzettend goede kwaliteit! Door de verhuizing van het KWPN kun je hier nu ook direct antwoord krijgen op al je vragen over fokkerij. Alles waar het hart van een paardenliefhebber van kan gaan kloppen is hier

Als ik kritisch mag zijn.

Als ik dan toch kritisch mag zijn is de bereikbaarheid een punt dat verbetering nodig heeft. Het centrum is te bereiken via een vrij smal onverhard bospad. Na afloop van een evenement sluiten we onze gezellige dag af met stilstaan in een file op dit pad. Ik kies er daarom vaak voor om voor afloop te vertrekken of blijf juist nog wat hangen.

En daarom vraag ik me af, waarom?

Ik denk terug aan het NK Dressuur 2016. Tijdens dit NK werden de teams die Nederland tijdens de Olympische Spelen in Rio mogen vertegenwoordigen aan het publiek gepresenteerd. Na afloop is er een persconferentie en springruiter Jeroen Dubbeldam verteld tegen de pers dat dit de 1ste keer is dat hij het NK Dressuur in Ermelo bezoekt. Hij zegt ik vindt het geweldig en vraag me af waarom onze kampioenschappen (springen) ook niet hier georganiseerd worden. Het is 2019, zondagavond 18:00 uur ik zit op het terras van het Nationaal Hippisch Centrum. Met de persconferentie is zojuist het NK dressuur 2019 afgesloten. Ik zie medewerkers keihard werken om alles wat zij met zoveel zorg hebben opgebouwd weer af te breken. Ik vraag me in stilte af, waarom?

Het Nationaal Hippisch Centrum, het kloppende hart van de paardensport.

Waarom is het NK springen niet in Ermelo. Hoort het NK springen ook niet plaats te vinden op het Nationaal Hippisch Centrum, het kloppende hart van de paardensport? Het NK springen staat ook voor 2020 weer gepland om plaats te vinden tijdens het CH Mierlo. De feiten ken ik niet. Maar ik neem aan dat de KNHS, een bepaald bedrag moet bijdragen om daar het Nationaal Kampioenschap te organiseren. Maar denk ook eens aan het logistieke deel van dit evenement. Op het Nationaal Hippisch Centrum zijn eventuele benodigdheden allemaal binnen handbereik. In de huidige opzet moeten al deze benodigdheden naar het CH Mierlo getransporteerd worden. Denk eens aan de catering in de brasserie de Ruif, allemaal mooi inkomsten voor de KNHS. Deze lopen ze nu mis met het NK Springen in Mierlo.

Laat het kloppende hart van de paardensport kloppen.

Laat het kloppende hart van de paardensport kloppen. Want wat is nu mooier dan een Nationaal Kampioenschap dat gereden wordt op het Nationaal Hippisch Centrum? Organiseer het NK Dressuur en Springen kort na elkaar zodat dat wat opgebouwd is, niet na 4 dagen prachtige paardensport direct weer afgebroken hoeft te worden. Het kan gerust een week blijven staan. Laat de springliefhebbers ook eens meegenieten van de zinderende spanning op het kloppende hart van de paardensport. Geef de springliefhebbers ook eens de kans om het Ermelose hart waanzinnig snel te laten kloppen.