Met het voorjaar voor de deur, dienen ook de teken zich weer aan.

0
1578

Nu het voorjaar voor de deur staat, dienen ook de teken zich weer aan. In Nederland is in de maanden maart tot en met oktober het risico op een tekenbeet het hoogst. Vanaf de 8 graden worden ze actief.

Wat is nu een teek?

Een teek is een kleine parasiet met het uiterlijk van een spin. Ze zijn vaak zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt waarnemen. Een teek blijft in leven door zich met het bloed van mensen en dieren te voeden. Vaak ontdek je een tekenbeet pas, nadat het zich in de huid heeft vastgebeten en volgezogen met bloed. Ze leven in tuinen, duinen, de heide en het bos. Als je in zo’n gebied geweest bent, is het heel belangrijk om goed te controleren op teken.

Welke schade brengt deze kleine parasiet aan?

De teek mag dan misschien klein zijn, de schade die de teek kan aanbrengen kan enorm zijn. De bekendste ziekte die de teek achterlaat is de ziekte van lyme . Voor katten, honden, paarden en mensen komen de verschijnselen van de ziekte van lyme best wel overeen.

Denk aan griepachtige klachten, koorts, spierpijn en vermoeidheid. De ziekte van lyme is een multi systeem ziekte en kan zich per “slachtoffer” op verschillende manieren uiten. De gevolgen van de ziekte van lyme, zijn bijna niet te geloven. Ik schrok daar echt van. Wil je meer daarover weten, kijk dan hier.

Beter voorkomen dan genezen.

Gelukkig zijn er beschermmiddelen voor jezelf, je dierbare paard of hond verkrijgbaar. Take-Away spray is een product dat geschikt is voor mensen, maar ook direct voor je paard. Je hoeft dus geen apart middel voor je paard en voor jezelf aan te schaffen. Voor de hond is er   Cane Take – Away De spray is daarnaast ook nog eens 100 % natuurlijk en gemaakt op basis van etherische oliën en zeewier extract. De spray geeft extra veiligheid bij het rijden of wandelen door hoog gras en struweel.

Bescherm jezelf, je geliefde dier(en) tegen teken en steun het goede doel!

Eco Protecta en Atorka Ruitersport slaan de handen in een en ondersteunen de actie “Lopen voor lyme”. Eco Protecta heeft Take-Away op de markt gebracht. Deze spray geeft extra veiligheid bij het rijden / wandelen door hoog gras en struweel. Dit product is geschikt voor de ruiter en het paard. Cane Take – Away is voor de hond. Eco Protecta doneert € 1,00 van iedere verkochte flacon Take – Away . Dit bedrag zal worden gedoneerd aan de teams die dit nodig hebben. De actie is dinsdag 13 maart gestart en eindigt vrijdag 13 april. Dus bescherm jezelf, je geliefde dier(en) en steun het goede doel!