Je paard bij huis of op een stal, wat zijn de verschillen?

0
1010

Iedereen heeft natuurlijk het beste met zijn paard voor, en dan is een goede stal niet onbelangrijk. Of je je paard nou op een manege,  pensionstal, bij je huis of op een grote weide hebt staan, voordelen en nadelen blijven. Maar wat zijn nou de verschillen tussen het houden van je paard(en) bij je huis of op een stal? Ik heb hier enkele verschillen op een rijtje gezet. Veel leesplezier!

1. Meer knuffels!

Ik woon nu sinds 3 weken op 50 meter afstand van mijn paarden, en merk al meteen verschil in de omgang en de dagelijkse bezigheden. Doordat ik veel vaker “even” kom kijken zijn ze veel liever met het trainen. Als je paard op een manege of pensionstal staat is de drempel om er heel even te gaan kijken toch iets groter.

2. Heel erg veel tijd.

Niet meer elke keer op en neer rijden naar stal maar gewoon even de deur uitlopen. Je paard bij huis hebben scheelt best veel reistijd en benzine (ook fijn!!!).

3. Ik ben niet eigenwijs! ik weet het gewoon beter.

Op een stal heb je nooit helemaal in de hand hoe er met je paard word omgegaan en wat hij op een dag allemaal doet. Als je alles zelf regelt kan dat wel; hoelang gaat hij op de wei, wanneer krijgt hij eten en wanneer moet hij op stal staan. Persoonlijk vind ik het erg fijn dat we zelf kunnen beslissen hoe we met de paarden om gaan en merken we ook in de trainingen dat dit veel verschil geeft.

4. Rust, rust en nog meer rust.

Op een stal kan het soms best wel druk zijn met iedereen die wil rijden en alle mensen die bezigzijn. Dat kan best wel stressvol zijn voor je paard ( en voor jezelf natuurlijk!), een stal bij je eigen huis is veel minder druk (wel minder gezellig natuurlijk).

5. Niet alleen maar voordelen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen, een belangrijke daarvan is geld. Maandelijks ben je niet heel veel meer kwijt ( soms zelfs minder!), maar de opstart van je eigen stal is wel wat duurder. Zo kan je een stal bouwen op een stukje grond of koop je een nieuw huis met een stal erbij.

Dit waren voor mij wel de belangrijkste verschillen. Ben je nou aan het twijfelen, kijk vooral goed naar je persoonlijke situatie ( tijd, geld, grond) en kies iets waar jij je goed bij voelt. Heb jij nog aanvullingen of ben je het er echt niet mee eens, laat dan even een berichtje achter op Facebook!