Niet alleen door van je paard te houden, te voeden en te zorgen kun je een bijdrage leveren aan de gezondheid van uw paard. Ook door zorgvuldige uitvoering van medische profylactische maatregelen en een competente, diergeneeskundige verzorging verbetert het welzijn van je paard.

Regelmatige, gerichte ontworming maakt deel uit van deze maatregel. je moet je  paard in overleg met je dierenarts altijd laten ontwormen om het beste effect te bereiken. Zorg er bovendien voor dat de gebruikte actieve ingrediënt groepen elk jaar worden gewijzigd. Om weerstand te voorkomen.

TIP BIJ PAARD ONTWORMING:

Zet de ontworming afspraken en de gebruikte ontwormingsmiddelen in je agenda – zo blijf je altijd op de hoogte! Naast ontwormen, is het noodzakelijk om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen infectieziekten. Naast optimale voorraad- en ventilatie hygiëne, moet hier actieve immunisatie tegen veel voorkomende ziekteverwekkers worden geplaatst. Vanwege de bijzonder gevoeligheid voor bepaalde ziekten zijn drie vaccinaties bijzonder benadrukt: Tetanus, Equine Influenza en Herpes.

INFO:

Om deel te kunnen nemen aan toernooien, moet je paard gevaccineerd zijn tegen Equine Influenza! Het vaccin tegen Tetanus wordt als vanzelfsprekend beschouwd.

 

Latest posts by ehorses.nl (see all)