Paardentransport

0
931

Plan het transport vroegtijdig

Hoe het transport zou moeten verlopen is geheel de beslissing van de koper. De koper is de gene die in de meeste gevallen voor de kosten van het transport zal opdraaien. Natuurlijk kan het paard worden opgehaald als u als koper over een paardentrailer of een busje beschikt dat geschikt is voor paardentransport. Natuurlijk hebt u ook een bijbehorend rijbewijs nodig. Het is ook belangrijk dat alles verzekeringstechnisch in orde is.

Vooral langere afstanden kunnen het beste grondig gepland worden. Stippel de route eens goed uit en bekijk ook alle alternatieve routes. Vergeet op de dag zelf niet de actuele verkeersinformatie te controleren. Maakt het transport voor je nieuwe paard bijzonder aangenaam en consequent.

Een andere mogelijk het is om gebruik te maken van bedrijven die gespecialiseerd zijn in paardentransport. Omdat deze bedrijven gespecialiseerd zijn in het transport van paarden en de nodige veiligheid bieden bij het vervoeren van uw nieuwe trouwe viervoeter.

Paardentransport Checklist

Wanner je het paard zelf gaat ophalen, denk dan aan alle het spullen die je nodig gaat hebben.

Neem mee:

  • Halster en (meerdere) halstertouw
  • Transportbeschermers voor om de benen
  • Hooi, voer en water
  • Dekens (ligt aan de temperatuur)

Als verkoper is het handig om de nieuwe eigenaren eraan te herinneren dat het paard als eerste even moet drinken. Houd er bovendien rekening mee hoe het paard op de trailer gaat. Als het paard gemakkelijk de trailer op loopt dat is dat mooi meegenomen. Sommige paarden hebben echter nog problemen met het trailer laden. Voor deze paarden is het noodzakelijk dat er meer tijd wordt uitgestrekt voor het transport.

Paardentransport wordt beschouwt als risico overdracht

Wees ervan bewust dat u wanneer u het paard gaat vervoeren ook verantwoordelijk bent voor het transport van het dier.

Wanneer u als koper het paard zelf ophaalt en deze gewond raakt tijdens het transport, dan ben u als koper zelf verantwoordelijk. De kosten die dit met zich mee zal brengen zullen dan ook voor uw rekening zijn.

Het veiligste voor de koper is dan ook als u iemand het paard laat transporteren. De verkoper is niet verplicht het paard te transporteren. Wanneer u het paard niet zelf wilt ophalen en de verkoper het paard niet wilt brengen kunt u een derde partij inschakelen.