De perfecte foto voor de verkoop van je paard

0
821

De perfecte foto, de eerste indruk telt!

Het is zeker niet altijd makkelijk om een goede foto te maken, zeker niet van dieren. Om uw paard te verkopen is het belangrijk dat u weet dat een goede foto uw verkoopkansen vergoot. Maar hoe zet je je paard nou perfect in de schijnwerpers?

De volgende punten zullen u helpen om de perfecte foto te maken:

  • Het paard moet er verzorgd uitzien; was het paard, zorg dat de manen en de staart er goed uitzien en voorzie het paard van een schoon halster/hoofdstel
  • Het is belangrijk dat het hele paard goed zichtbaar is; kies een geschikt perspectief of beeldformaat en zorg ervoor dat de foto niet wazig of onscherp is.
  • Zorg ervoor dat het paard er comfortabel uitziet; de oren van het paard moeten niet naar achter staan.
  • Het plaatje moet opvallen; zorg ervoor dat de foto niet donker is en het paard er mooi uitspringt. De achtergrond moet helder, vriendelijk en aantrekkelijk zijn. Je paard zal zo beter tot zijn recht komen. Als de achtergrond donker of grijs is, kan de koper ook twijfels hebben over de ernst van de verkoper.
slechte foto
slechte foto
goede foto
goede foto
slechte foto
slechte foto
goede foto
goede foto

Algemene tips

Over het algemeen is fijn om een goede camera te gebruiken. Zorg ervoor dat het paard altijd duidelijk zichtbaar is op de foto’s. Uw advertentie maakt dan een goede en serieuze eerste indruk. Verder is het nuttig om, indien mogelijk, je paard op meerdere foto’s te presenteren. Zo krijgt de potentiële koper de mogelijkheid om een uitgebreide en realistische indruk te krijgen van hoe het paard er in zijn geheel.

Het gebruik van wedstrijdpictogrammen moet juridisch worden verduidelijkt. Niet alle afbeeldingen kunnen op internet worden gebruikt. In geval van onzekerheid kunt u de fotograaf rechtstreeks vragen of je zijn foto op internet zo mag presenteren.

Het kan handig zijn om een specialist in paardenfotografie foto’s laten maken van uw paard, maar dit is geen must.

perfecte foto
perfecte foto

Tips voor de perfecte video

Een video toevoegen aan je advertentie vergroot de verkoopkans nog meer. Neem daarom voldoende tijd om een video te maken. Probeer de filmen in een lege rijhal zodat alleen jouw paard zichtbaar is.

Natuurlijk gelden de hierboven toegelichte tips voor de foto’s net zo voor een video. Probeer de klant een goed inzicht te geven in een dagelijkse training of in een wedstrijd.

Een goede video heeft een gemiddelde lengte (van ongeveer 5 minuten). Maak de video niet te lang, maar lang genoeg zodat klant een goede indruk kan krijgen. Het is natuurlijk logisch om de sterke punten van het paard te benadrukken. Pas op dat de video niet te eentonig is. Film het paard in alle gangen, aan beide kanten.

Natuurlijk is een video optimaal als deze goed uitgesneden is (goede, onopvallende overgangen bevat) en vergezeld gaat van geschikte muziek.