Sta jij wel eens stil bij de kwaliteit van het stilstaande drinkwater?

0
957

Sta jij er wel eens bij stil, de kwaliteit van het stilstaande drinkwater voor uw geliefde paard? Wij hebben overal slootwater, ik dus niet!

Het is voorjaar dus de temperaturen gaan omhoog.

Het voorjaar is officieel begonnen en we hopen dat hiermee de temperaturen ook wat omhoog zullen gaan. De paarden weer lekker op de weide. Maar misschien beschikt jou weide helemaal niet over een automatisch drinkwater systeem. Of nog lastiger bevindt de weide zich een eind van een waterbron vandaan. Bij ons is er heel veel water en kunnen de paarden ook slootwater tot zich gaan nemen. Wie dit niet heeft, moet weer gaan zeulen met water en vullen van de tonnen of misschien wel badkuipen met water.

Stilstaan bij stilstaand water.

Leidingwater in Nederland is veilig voor paarden. Veel sloot – en stilstaand water is dit niet! Staat jij er wel eens bij stil hoe schoon het drinkwater in de watervoorziening in de weide van je paard is? Totdat mij deze vraag gesteld werd, stond ik er nooit bij stil. Niet iedereen maakt iedere keer de (bijvoorbeeld) badkuip schoon, hierdoor is er sprake van verminderde hygiëne, denk hierbij aan bijvoorbeeld algengroei. Als de zon schijnt kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen hierdoor kunnen er dus allemaal bacteriën in het water “groeien”. En dat drinkt jou paard!

Je wilt toch het beste voor je dierbare paard.

De fabrikanten van Equi Protecta hebben een oplossing hiervoor bedacht. Voordat ze dit gaan uitwerken en testen willen zij eerst van jullie, de paardeneigenaar, horen of er interesse is. Het product dat zij zouden kunnen ontwikkelen kan heel eenvoudig door middel van het veranderen van de Ph waarde van het water, de waarde van de alg en bacteriegroei remmen! Hierdoor kunt jij heel eenvoudig het drinkwater fris houden zonder dat je hiervoor gebruik hoeft te maken van schadelijke stoffen. Want jij wilt toch ook alleen maar het beste voor je paard? Om ervoor te zorgen dat jij als paardeneigenaar weet wanneer je dit middel moet gaan gebruiken, ontwikkelen zij er speciale teststroken bij die je meer vertellen over de drinkwaterkwaliteit.

Wat kunt je voor ons Equi Protecta doen?

Graag willen zij “onderzoeken” of er interesse genoeg is om de productie in werking te zetten. Bent je geïnteresseerd stuurt u dan een email aan info@equiprotecta.nl.