Tips hoe verkoop je je paard

0
731

  Tips

 1. Maak goede foto’s van je paard. Maak minimaal een foto van het hoofd, een standfoto en foto van het paard in beweging (indien zadelmak, met ruiter erop). Indien je dit niet zelf kunt, kan ehorses dit voor je doen.
 2. Maak een goede video van je paard. Laat alle drie de gangen duidelijk zien en het liefst links en rechtsom. Indien je dit niet zelf kunt, kan ehorses dit voor je doen.
 3. Maak een goede beschrijving van je paard. Zet erin hoe het karakter van het paard is, hoe hij/zij met rijden en voor welk type ruiter het paard geschikt is.
 4. Ga naar ehorses.nl en maak een account aan
 5. Plaats je advertentie, inclusief foto’s, video en een goede beschrijving.
 6. Zet je advertentie via ehorses door naar verschillende verkoopsites en je eigen website voor een maximaal bereik! Hiermee bespaar je jezelf ook veel tijd!
 7. Zorg dat je telefonisch bereikbaar bent en beantwoord de aanvragen per mail, zo snel mogelijk
 8. Bevestig je afspraken met geïnteresseerden per mail en/of per sms en stuur het adres mee. Zo kun je de afspraken zelf ook niet vergeten, want alles staat in je telefoon.
 9. Bel 1 dag voor de afspraak op en vraag of de afspraak nog door gaat.
 10. Zorg dat je paard gewassen, netjes getoiletteerd en in de knotten en met witte bandages omstaat voordat de klanten komen. Let op: veel klanten komen net iets vroeger!
 11. Zadel het paard pas op, als de klanten erbij zijn
 12. Vraag de klanten naar hun rijervaring en wensen voor hun paard
 13. Rij het paard eerst aan de klanten voor.
 14. Laat de klant alleen op het paard als je denkt dat hij/zij genoeg ervaring heeft. Let op met onervaren ruiters/ kinderen op jonge paarden!
 15. Maak een video en foto’s van het rijden (indien de klant dit niet zelf doet) en stuur dit later door aan de klant.
 16. Wees altijd eerlijk en geef ook aan als het paard bijvoorbeeld stal of andere gebreken heeft. Dit om moeilijkheden in de toekomst te voorkomen!
 17. Leg alle afspraken vast in een koopcontract. Deze kun je downloaden op ehorses.nl.
 18. Laat je paard eerst röntgenologisch keuren voordat je hem verkoopt. Dan kom je niet voor onaangename verassingen te staan bij de aankoopkeuring
 19. Neem nog eens contact op met de kopers om te vragen hoe het gaat. Een tevreden klant is de beste reclame voor je bedrijf en wie weet komen ze nog een keer terug voor een tweede paard bij je te kopen!
 20. Verander de hoofdfoto op ehorses regelmatig, indien je paard langer te koop staat. Op deze manier trek je weer de aandacht.
 21. Pas je prijs aan, indien je geen reactie krijgt op je paard.