Veilige (ver)koop en betalingen

0
667

Veilige betaling

Bij het (ver)kopen van paarden is het belangrijk om met verschillende zaken rekening te houden. Om de verkooptransactie zo optimaal mogelijk te laten verlopen kunt u rekening houden met de volgende aspecten;

Wees uiterst voorzichtig bij het uitwisselen van bankgegevens. In sommige gevallen kan het verleidelijk klinken wanneer een potentiële klant een goede aanbetaling wilt doen. Het wordt vaak nog aantrekkelijker wanneer een klant het paard ‘ongezien’ wilt kopen. Helaas heeft u in de meeste gevallen die hierop lijken te maken oplichterij. Voor u als verkoper is het waarschijnlijker dat u het beste met uw paard voor heeft en wilt dat uw paard in goede handen terecht komt. Het is daarom aan te raden dat de verkoper en de koper elkaar vooraf leren kennen.

Besteed aandacht aan fraudemethoden

Check fraude

Cheques kunnen vaak nep, of niet gedekt zijn. Om deze reden is het belangrijk dat verkopers cheques niet zomaar accepteren. Om de cheque te controleren kunt u als verkoper aandringen om persoonlijk contact te hebben met de geldtransfers. Zo weet u zeker of de cheque echt of nep is. Chequefraude heeft helaas als resultaat dat de cheque niet op uw bankrekening wordt bijgeschreven. Daarnaast bent u uw paard kwijt en is de koper vaak onvindbaar. De fraudeur heeft in zo een geval een gratis paard gekregen.

Aankoop bevestiging per email

Vertrouw niet op aankoopverplichtingen per e-mail zonder persoonlijk of telefonisch contact te hebben gehad. Sommige ‘prospects’ bevestigen de aankoop per mail en overtuigen de verkopen dat zij binnen enkele dagen per post een contract zouden toesturen. Vaak resulteert dit in het feit dat er niks wordt ontvangen.

In gevallen als dit is er geen grote schade aangericht. Helaas heeft de verkoper hierdoor wellicht andere potentiële kopers gemist en/of andere geïnteresseerde partijen heeft geannuleerd. Het kan voorkomen dat de verkoper de advertentie al van de website heeft verwijderd.

Hoe wordt de (ver)koop van een paard afgehandeld

ehorses is in geen enkel geval betrokken bij de transactie en de (ver)koop van een paard. Ehorses is daarom niet op de hoogte van de identiteit van de koper en de verkoper. ehorses doet geen aanbevelingen met betrekking tot het gebruik van bepaalde betaalmethoden. Alle verkoop-relevante overeenkomsten worden onderhandeld tussen de verkoper en de koper. Om die reden kan ehorses geen uitspraken doen over de betrouwbaarheid van een koper.

Mocht het voorkomen dat u emails ontvangt (met als schijnbare afzender ehorses.de) waarin uitspraken worden gedaan over de betrouwbaarheid van een koper, kunt u er vanuit gaan dat dit nep is!

Het bewaren en opslaan van van documenten

Het is van belang dat verkopers alle documenten met betrekking tot de verkoop bewaren. Deze omvatten een advertentie-exemplaar, het verkoopcontract en de veterinaire rapporten. Dit is van belang mocht er in een later stadium juridische problemen ontstaan met de koper. De documenten zijn dan nodig voor een juiste toelichting van de verkoper.

Wilt u een paard kopen of verkopen? Houd dan de bovenstaande dingen in gedachte zodat de (ver)koop zo succesvol mogelijk zal verlopen voor alle betrokken.

 

Heeft u vragen of onzekerheden, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder via het telefoonnummer +31 (0)20-8938353, evenals onder het email-adres support@ehorses.nl